söndag 28 november 2010

Utställning i Återbruk i Limmared!!





För att verkligen visa de personerna som rör sig på Återbruk i Limmared att det går att ta tillvara på gamla saker och faktiskt göra dom nya så ställde kursdeltagarna ut sina alster till allmän beskådan. Denna utställning pågår fram till helgen den 4:e december då alla deltagare hämtar sina saker. Fantastiska saker!! Ta en titt vettja:)

fredag 26 november 2010

Den numera "kalla fabriken"..:)


Å så var det då sista gången för möbelhottardeltagarna att komma till Gula fabriken för att göra det där sista som gör att man blir så himla stolt. Vilka spännande saker vi har "pimpat" upp.Nu föll det sig inte bättre än att pannan lade av och värmen försvann. Jag såg att det började knaka i fingrarna och kinderna blev allt mer röda och blommiga på våra deltaggare. Vi hade då turen att få bli inbjudna på en VIP-kväll hos systrarna Anna och Camilla på Oddbirds. Där var det varmare och en hel del saker för utförsäljning. Efter detta så träffades i på fabriken en sista gång och sade adjö! Det har varit ett underbart gäng. Nu väntar bara vår utställning på Återbruk i Limmared , tisdagen den 30:e, kl 13-17.00. Hoppas att någon har möjlighet att åka dit!!

söndag 21 november 2010

Arbetsdag för hela slanten..


Å så var det då en arbetsdag på Gula Fabriken där det började med att vi konstruerade en gigantisk utsugningsfläkt med attiraljer till. Detta muskeldunder skulle hjälpa till med att suga ut allt spån som fanns i taket över köket. Nu föll det sig så att den inte riktigt fungerade helt friktionsfritt utan en ny ide dök upp. Slangen kopplades direkt till utsuget och arbetet började. Det var ett riktigt slavgöra att hålla denna annakonda i framstupa sidoläge och suga upp spån. Titta bara på denna bild. Visst ser det tufft ut för stackars Palmquist:)

tisdag 16 november 2010

Maskingenomgång!!!


Så var det då maskingenomgång i Gula Fabriken. Det hade samlats en brokig skara nya medlemmar som alla så intresserat lyssnade på Per Lindströms genomgång. Nu hoppas vi att dom har tagit åt sig informationen och behandlar maskinerna med silkesvantar. Titta bara hur glada dom är att få veta lite hus fabrikens rikt och plan hyvel fungerar.

tisdag 9 november 2010

Maskingenomgång för blivande medlemmar...


Nu är det dags att bjuda in till en maskingenomgång för blivande medlemmar. Det sker på måndagen den 15:e november kl 17.00 i Gula Fabriken. Per Lindström är ansvarig för att maskinerna sköts på rätt sätt så att man skall kunna använda dom. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Vi vill att så många som möjligt har samma skärpa som herr Starren har när han sågar med bandsågen. Det är en fröjd att se:)

måndag 8 november 2010

Medlemsmöte för Nya medlemmar!!


Då var det ett möte med de Nya medlemmarna i Gula Fabriken!! Det gicks igenom en hel del om hur det nya bygget skulle gå till och vilka rutiner som gäller som ny medlem. Det planerades också för arbetsdagen torsdag den 11 nov. Arbetsdagen handlar om att röja och städa för att förbereda den ombyggnad som ska göras för att skapa Tranemorummet. Alla medlemmar är välkomna från kl. 09.00. Vi håller på under dagen, för dem som kan och på kvällen, så länge vi orkar. Väl mött:)

fredag 5 november 2010

Brandinspektion!!


Och så kom han. Brandmannen. Bar överkropp, brunbränd med muskler som spelade ifrån ländrygg till övre svank:) Skämt och sido så uppenbarade sig Håkan Svensson ifrån "Ragnarssons Brandservice" för att göra en översyn av lokalerna i Gula Fabriken. Han började med att konstatera att fabrikens brandslang var i det längsta laget. Men fullt ok. Han tyckte att vi skulle skapa rutiner kring vilka dörrar som skulle vara upplåsta och utrymningssäkra. Vi fann att det var två dörrar. Dessa försågs med skyltar som tydligt visar vad man skall springa ut. Håkan satte också upp ett antal brandsläckare som provisoriskt sitter där till efter renovering. Vi beställde också en helriskinventering där föreningen får ett klart grepp och vad vi behöver åtgärda i framtiden. Det var det:)

måndag 1 november 2010

hur kul som helst ; )


Ansökan om medlemskap i Gula Fabriken!


Nu finns det möjlighet att ansöka om medlemskap i Gula Fabriken i Tranemo, ekonomisk förening. Det är bara att fylla i den bifogade ansökningsblanketten och skicka den till:
Tommy Pettersson
Kalvängsvägen 3
51431 Tranemo

Här nedan följer lite riktlinjer


Insats
Vid inträde i en ekonomisk förening måste man betala en medlemsinsats. Gula fabriken medlemsinsats är 100 kr. Denna
insats återbetalas, på begäran, vid utträde
Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 500 kr per år.

Hyra
Medlemsavgiften ger rätt till 15 timmar i verkstaden eller utvecklingsrum som kan användas under året. Medlem har därefter
möjlighet att hyra ytterligare tid för 40 kr per timme. Du bokar tid hos Per Lindström, telefon 070 321 35 74.

Förvaring
Förvaring och lagringsmöjligheter i egna skåp eller på kall-lagret är endast möjligt för nyckelmedlemmar, För förvaring under
kortare tid i samband med arbete bör du kontakta Per eller andra nyckelmedlemmar.

Försäkring
Medlemmar måste ha en fullgod försäkring för arbete i Gula fabriken.

Miljö
I Gula fabriken använder vi miljövänliga och hållbara material och metoder. Miljöfarligt material får inte användas eller
tömmas i avlopp. Gula Fabriken ligger i närheten av kommunens vattentäkt och vi håller därför strikt på att oljor och
föroreningar inte heller spills på området .

Maskiner
För att använda maskiner och verktyg är det viktigt att du kan handha dessa på ett säkert sätt. Du måste ta del av
instruktioner och introduktionskurs. Kontakta Per för information.

Säkerhetsföreskrifter
Det är medlemmens ansvar att känna till regler och förhållningssätt vid brand eller olycka.